Skip to main content

Sráckorunkban a tengó-LEGO játék-kombó bár nagyban meghatározta mindennapjainkat, a nyárban olvadó, kétforintos fagyigombóc olykor aszfalton csattanó hangja akár figyelmeztető jel is lehetett volna. Igen, egészen gyerekkorunkig nyúlik vissza az előremutató, sportszerű gondolkodásunk kialakulása, csapattársaink alapos monitoringolása – majd kupaktanácsunk által történő megválasztása -, és a közös sikerhez vezető út struktúrájának együttes kialakítása.

A zsigeri érzésekhez persze idővel hozzájárult az az építőiparban eltöltött több mint két évtizedes tapasztalatunk, amivel a hazai szektor meghatározó szereplői is – projekttől függően – csarnoképítés kapcsán időről-időre bennünket választanak.

ELSŐ UTUNK A PIACVEZETŐ

CTP-HEZ VEZETETT

A „doboz-a-házban” projekt története is itt, pontosabban 2023 októberében kezdődött partnerünkkel, a világszínvonalon is ismert és elismert, jellemzően logisztikai csarnokok építésében kiemelkedő eredményekkel bíró CTP Management Hungary Kft. csapatával. Miután a különböző üzleti elvárások változó épülettípusokat igényelnek, a CTP erre specializálódva olyan korszerű raktárakat, gyártói létesítményeket, innovatív, a vállalkozások növekedését szolgáló K+F tereket létesít immár 25 éve, amelyek amellett, hogy gyakorlatilag bármilyen üzleti tevékenységre alkalmasak, maximálisan megfelelnek a hatósági előírásoknak, és az ügyfelek által elvárt személyes, valamint bérlői igényeknek.

DOBOZBAN AZ ELSŐ!

Az első – legyen szó nagyjából bármiről – mindig izgalmas és várakozásokkal teli, nem igaz? Nem volt ez másként nálunk ezúttal sem, ahol a CTP-vel közös projektünk kapcsán fókuszba helyezve az „idő-ár-minőség” édeshármasát, miénk, vagyis a Csarnokguru lelkes csapatáé lett a feladat, hogy a közel 17 000 nm-es csarnok részeként megépítsük azt a 300 nm-es alapterületű, 6 m magas, önálló bejárattal, ablakokkal rendelkező „dobozt”, amit munkaeszközei tisztítására használ majd a csarnokot megépíttető ügyfél, illetve annak bérlője. A projekt során fontos volt szem előtt tartani, hogy a dobozként építendő „cleaning-room” az ipari kapukon keresztül targoncával megközelíthető legyen, és mind a vázszerkezet, mind az oldalfalként, illetve tetőként beépített kőzetgyapotos szendvicspanel a tűzvédelmi előírásoknak is maximálisan megfeleljen.

Ja, és hogy 2023. október elejétől számítva november közepéig, vagyis közel egy hónap alatt készen legyen.

Kérj ajánlatot most!

MIÉRT OLYAN NÉPSZERŰ A

„DOBOZ-A-HÁZBAN” MEGOLDÁS?

A pandémia magával hozta az otthonunk kényelméből történő vásárlást, és bár évek óta megnyíltak a kapuk, a vásárlások jelentős része megmaradt ebben a formában: a személyes bevásárlásokhoz képest továbbra is – szó szerint – az egekben mozog az online beszerzések száma. A vásárlók megnövekedett mennyiségű, zökkenőmentes kiszolgálásához szükségessé vált a webshop-raktárak bővítése és új logisztikai csarnoképületek létesítése, amelyek magukkal hozták a gyártás növekedését is a csarnokok továbbfejlesztésével, illetve a csarnokot bérlők úgynevezett „built-to-suit”, vagyis személyes igényeik szerint történő kialakításnak megfelelően.

MIT KÍVÁN A BÉRLŐ?

A bérlői igények szerteágazók, de nézzük a legjellemzőbb „doboz-a-házban” kívánságokat, hogy mire is legyen az alkalmas.

 • Hűtőkamra, például vérplazma tárolására.
 • Tiszta helyiség („cleaning-room”), ahol szükséges a pormentes, tiszta tér biztosítása, például egészségügyi (orvosi, gyógyszeripari) tárolásnál, illetve, ha kintről lép be a kolléga, akkor steril környezetben át tudjon öltözni.
 • Szociális helyiségek a hatályos jogszabályok előírásainak megfelelően.
 • Tárolóhely a speciális tűzvédelmi-, illetve robbanásveszélyes anyagok tárolásához – az épület szerkezetét is ennek megfelelően kell kialakítani.
 • Szétszedhető, szállítható legyen. Az igény, hogy a bérlő szabadon rendelkezzen a „doboz” használatáról, akár egy másik ipari csarnokába történő áthelyezéssel, ami bérlőnként változhat.

#együttépítünk

Így van, egy hónap.

És az utolsó ajtót is kilinccsel.

A MI DOBOZUNK VÁGYAI

Akár a mesében: az alábbi 7 kívánsága volt felénk a megrendelőnek.

 • Maga a „doboz” tűzgátlóként/tűzszakaszhatárként funkcionáljon: a vázszerkezet, illetve a szendvicspanel tudja az R30, illetve (R)EI30 tűzállósági teljesítményt.
 • A „dobozra” tűzgátló ablakok és ipari kapuk kerüljenek beépítésre, ami a bérlő komfortigénye volt, nem pedig előírás.
 • A tűzgátló vázszerkezetre szendvicspanel oldalfal- és tetőburkolat, valamint tűzgátló nyílászárók kerüljenek felszerelésre.
 • Csarnokon – és „dobozon” – belüli targoncaforgalom biztosítva legyen.
 • A „doboz” színe legyen sztenderd törtfehér kívül belül, alul-felül.
 • A „dobozon” belül padló vagy polcos tárolás kerüljön kialakításra.
 • Rövid határidővel pörögjünk: készüljön el és kerüljön átadásra mindösszesen másfél hónap alatt a speciális igényeknek megfelelően kialakított „doboz-a-házban”.

A „doboz” meglévő ipari padlóra épült, és kizárólag csapatunk hatékonyságán múlt, hogy a megrendeléstől számított egy hónapon belül elkészült, és kulcsrakész állapotban adhattuk azt át megrendelőnknek, a CTP csapatának.

Kérj ajánlatot most!

MIT KÍVÁN A HATÓSÁG?

Talán mindnyájan ismerjük a „Legyen kő, de parketta!” – típusú megrendelői kívánságokat, amelyektől rendre felszökik a gyanútlan kivitelező szemöldöke, vércukra. Az igények – bár zömében nem ördögtől valók -, legtöbb esetben ügyesen tervezve és részleteiben egyeztetve megoldhatók, hiszen ahogyan ma már számos megoldásban elérhető a parketta mintájú járólap, úgy az ipari csarnokokban kötelezően kiépítendő menekülőút is hellyel-közzel átrajzolható.

De nézzük, melyek azok a tényezők, amelyeket az általunk gyártott „doboz-a-házban” – szerkezet hatósági előírásai megköveteltek:

A menekülőútvonalakat figyelembe kell venni. A mi esetünkben a „dobozt” pont oda kérte a bérlő, ami a kijelölt menekülőútban volt, így áttervezésnél ügyelnünk kellett arra, hogy a menekülési út hossza ne lépje túl a megengedett távolságot. Az útvonalat mindemellett önvilágító táblákkal helyesen meg kellett jelölni, a táblákat ki kellett függeszteni.

01

Fontos a hőtechnikai és tűzvédelmi igények és követelmények betartása, vagyis, hogy milyen hőelbocsátási tényezőkkel bírjanak az oldalfalak és tetők.

02

Büszkék vagyunk, egyben hálásak is a CTP csapatának, hogy kivitelező partnerükként bennünket választottak, és együttműködésünk teljes időszaka alatt – ahogyan az történt akkor és ott, a grundon kamaszkorunk lelkes sporttársaival -, közös sikerünk elérését szem előtt tartva maximális rugalmassággal és szakmai hozzáértéssel segítették munkánkat.

Büszkék vagyunk!

PROJEKT-ADATOK

“Az épület határidőre átadásra került, Megrendelői és bérlői megelégedettség mellett.”

A tervezés, kivitelezés során figyelembe veendő feltételek, feladatok:

 • Az épületnek külön tűzszakasznak kell lennie. Mind a vázszerkezetnek, mind a szendvicspanel burkolatnak hoznia kell az R30, illetve (R)EI30 tűzállósági teljesítményt.
 • A vázszerkezetnek a meglévő épülettől függetlennek kell lennie.
 • 3 db tűzgátló tolókapu fogadására alkalmas vázszerkezet kialakítása szükséges.
 • A szakági fal- és tetőáttörések tűzgátló tömítése minősített rendszerrel szükséges.
 • A kivitelezés működő operáció mellett kell történjen, a külföldi bérlővel való folyamatos egyeztetés mellett.
 • A tervezésre, kivitelezésre rendelkezésre álló idő: 1 hónap

Feladat:

Meglévő, működő raktárcsarnokon belül,

300
alapterületű
6
magas

dobozszerkezet” statikai tervezése, vázszerkezet építése, szendvicspanellel történő burkolása az oldalfalakon és a tetőn.

Projekt

CTPark Komárom P-Box épület

Megrendelő

CTP Management Hungary Kft.

Funkció

a raktározásnál alkalmazott tárolóeszközök tisztítása, takarítása.

„DOBOZ-A-HÁZBAN”  

„DOBOZ-A-HÁZBAN”  

„DOBOZ-A-HÁZBAN”  

„DOBOZ-A-HÁZBAN”  

„DOBOZ-A-HÁZBAN”  

„DOBOZ-A-HÁZBAN”  

Ha úgy érzed, hogy szívesen megismernéd a Gór-Stal Magyarországon forgalmazott PIR szendvicspaneleit, termPIR hőszigetelő tábláit, akkor keress minket telefonom, írj nekünk e-mailt, vagy….