Skip to main content
BLOG

Ínycsiklandó szendvicspanel-megoldások energetikai korszerűsítésre

Imádjuk a gasztrót, az otthon készült, lágyan nyúló sajtos-sonkás melegszendvicstől kezdve egészen a fine diningig, és talán ezért lehet, hogy már maga a név is ösztönzőleg hatott ránk, amiért 25 éve mindennapi életünk részeként választottuk az ipari csarnoképítést, és a PIR habbal töltött szendvicspanel forgalmazását, értékesítését. Ha az ínycsiklandó falatokon – még ha egy daru segítségével is – sikerül felülemelkednünk, hogy közelebbről is megismertessük a meglévő ipari épületek korszerűsítéséhez használt, eme egyszerű, hatékony és könnyen beépíthető eszközét, mindenképpen érdemes átgondolni a beruházásra szentelt büdzsét.

25 év

Szakmai
tapasztalat

2160

Csésze kávé/év

Aggódni azért nem kell, …

… ugyanis értékesítési tapasztalataink rendre alátámasztják, hogy a beruházók az esetlegesen magasabb ár ellenére is sokkal inkább a minőséget választják. Az elmúlt évek energetikai korszerűsítése, valamint a megrendelők által támasztott igények megvalósítása során számos eset bizonyította a kivitelezők számára, hogy tucatnyi ponton jelent előnyt – mind nekik, mind a végfelhasználókat tekintve – a prémium színvonalú hőszigetelőanyagok alkalmazása.

Kérj ajánlatot most!

De nézzük, miért is olyan pöpec a PIR szendó-panel!

A VÁZ MARAD!

A szendvicspanel használatában az a szép, hogy nemcsak a külső fegyverzet színe lehet akár acélkék, de a meglévő épület vázszerkezetét sem kell jelentősen bántani. Az energetikai korszerűsítés számunkra ugyanis nemcsak azt jelenti, hogy a hőszigetelési eljárással az épület fűtése-hűtése, szellőzése és megfelelő páratartalma optimális legyen, hanem hogy olyan technológiákkal ötvözzük a megvalósítást, ami egyrészt időt, másrészt nem kevés pénzt is spórol a megrendelőnek.

Namármost. Ha a meglévő, akár 25-30 éves ipari csarnok vázszerkezetének csak egy minimális részét, például a kopolitüveg burkolatait bontjuk, majd a színben tetsző és vastagságban megfelelő oldalfalpanelekkel tökéletesen beburkoljuk, úgy a teljes bontás és újraépítés helyett többszörösen hatékony megoldást biztosítottunk.

#együttépítünk 

#együttépítünk 

#együttépítünk 

#együttépítünk 

#együttépítünk 

#együttépítünk 

TÉGLAFALAT BURKOLNÁL?

Sima ügy! Ha a meglévő csarnok vázszerkezete téglafal, a legtöbb esetben így is kivitelezhető a bontás nélküli hőszigetelés. Ebben az esetben a nyílászárók eltávolítása után a téglafelületre fogadószerkezet kerül, amire rögzítjük a szendvicspanel elemeit. A hőszigetelés ebben az esetben akár 160-as panellel is történhet az energetikai felújítás keretében.

PÉNZ A ZSEBBEN

Nem árulunk zsákbamacskát, hiszen sosem volt kenyerünk; az általunk forgalmazott Gór-Stal PIR szendvicspanel nem a piacon elérhető legolcsóbb termék. A minőségnek tudjuk jól, hogy ára az van, ami viszont hamar meg is térül a beruházó oldalán, pontosan az üzemeltetés költségszámláiban. 

A hőszigetelő maggal rendelkező falpanelek ugyanis akár külső függönyfalként, akár belső válaszfalként felhasználva nemcsak energiahatékonyak, de könnyen össze-és szétszerelhetők, így a kivitelezés rövid idő alatt megoldható. A PIR panelek hőmegtartó hatása emellett igazoltan kiváló, így a belső tér hőmérséklete – alacsony költséggel – egyenletesen tartható. A hőszigetelt panelek beépítésével, a helyes tájolással, valamint a nyílászárók átgondolt kialakításával további, temérdek energia és hőkibocsátás takarítható meg, ami lássuk be, hogy az elszálló energiaárakat tekintve egyáltalán nem mindegy.

#juhhhuuuuu

TETŐBEN AZ ERŐ

Kész mázli, hogy a szendvicspanel-burkolatok annyira könnyűek, hogy a tetőszerkezet cseréje sem feltétlenül szükséges. Amennyiben a statikai ellenőrzés azt eredményezi, hogy a tetőszerkezetet csak meg kell erősíteni, úgy a meglévő tetőhéjazat eltávolítása után a megfelelő technológiával mehet is fel a kiváló hőszigetelést nyújtó PIR MAX tetőpanel. Amikor azt mondjuk, hogy „meglévő tetőszerkezet”, akkor a régi, agyonlyuggatott alumínium trapézlemezre IS gondolunk. A tetőpanel önsúlya ugyanis annyira kicsi, hogy a megfelelő statikai vizsgálatot és megerősítést követően akár még ezeket a szerkezeteket is biztonsággal burkolhatjuk szendvicspanellel.

MODERN, ÚJ ARCULAT A CSARNOKNAK

A divat az divat, mi pedig bírjuk a stílusos ipari épületeket, még ha az egy mezőgazdasági feldolgozóüzem, logisztikai központ, raktárépület, vagy sportlétesítmény. A PIR szendvicspanelek széles külső- és belső fegyverzet színválasztéka biztosítja, hogy a csarnok mind funkcióban, mind hatékonyságban, mind pedig színben illeszkedjen a természeti környezethez, emellett a speciális sarokelemekkel, kiegészítőkkel az aktuális építési divattrendeknek is megfeleljen.

HOGYAN VÁLASSZ SZENDVICSPANELT?

Most, hogy a szendvicspanel kapcsán a hőszigetelt jéghegy csúcsát megkapargattuk, megpihenve biatorbágyi irodánk kényelmes kanapéján, egy kávé-szendvics kombót két ajánlat készítése közben mindenképpen elfogyasztunk. Az idő is rövid, és minden patronunkat nem is lőnénk el hirtelen, hiszen számos hasznos információval készülünk még számodra a jövőben.

Ha éget a vágy az ENERGETIKAI BERUHÁZÁS iránt, keress minket elérhetőségünkön, mi pedig szívesen tájékoztatunk a részletekről, illetve konkrét témában is küldünk neked ajánlatot max. 24 órán belül.