Skip to main content
ÉGHETŐ KÉRDÉSEK A PIR SZENDVICSPANELEK HÁZA TÁJÁN

Egy ipari csarnoképítés során ...

...számos aspektust kell vizsgálnunk, hogy az adott épület, illetve a beépített termékek és rendszerek ne csak a beruházó vágyálmainak, de - főként a biztonsági szempontokat szem előtt tartva - a hatósági előírásoknak is megfeleljenek. Az épület hőszigetelésével sincs ez másként, hiszen az oldalfalként, válaszfalként, vagy akár tetőburkolatként használt PIR panelek esetében is megcsillan a gyanakvó szempárokban szunnyadó kérdés: a PIR habbal töltött szendvicspanel táblák tűzvédelmi szempontból valóban biztonságosak, vagy mindez csupán átverés?

MIK AZOK A PIR PANELEK?

Kezdjük mindjárt az elején.

A hatékony és biztonságos hőszigetelő anyagok kiválasztása minden befektető és kivitelező számára egyaránt kiemelt feladat. Egy megfelelően szigetelt épületnek a hőenergia-veszteség csökkentése mellett ugyanis nemcsak a hőkomfortot kell huzamosabb időn keresztül garantálnia, de a vonatkozó tűzbiztonsági követelményeknek is meg kell, hogy feleljen. Az építőiparban ma már jól ismert, és számos területen használt PIR szendvicspanel táblák erre kiváló megoldást nyújtanak, hiszen amellett, hogy látványban maximálisan hozzák az aktuális trendeknek megfelelő modern dizájnt, …

Kérj ajánlatot most!

… tűzvédelmi szempontból is biztonságosak.

EZ MOST TUTI?

A tűzállósági határértéket az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) definiálja. A PIR panelek esetében a szabályozás azt jelenti, hogy tűz esetén egy szendvicspanel minél tovább ellenáll a tűzhatásnak, annál biztonságosabb. Ezeket az értékeket a REI, oldalfalpanelek esetében az EI értékek mutatják.

A poliuretánból készülő PIR szendvicspanel táblák kiváló szigetelési tűzállósági paraméterekkel rendelkeznek, melynek köszönhetően a PIR panelek akár az épület külső burkolataként – külső oldalfalként, tetőként -, akár épületen belül is – válaszfalként – alkalmazva gyors, biztonságos és hosszú távú hőszigetelési megoldást garantálnak.

TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEK 

TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEK 

TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEK 

TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEK 

TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEK 

TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEK 

A PIR PANELEK MEGFELELNEK A TŰZBIZTONSÁGI KÖVETELMÉNYEKNEK?

Véletlen tűzgyújtás, rövidzárlat az elektromos rendszerben, de akár egy vihar is okozhat tüzet az épületben, ezért a szigetelőanyagok beszerzésekor a termikus tulajdonságokra is oda kell, hogy figyeljünk. Az általunk forgalmazott Gór-Stal PIR paneleket magas tűzállósági paraméterek jellemzik, amely igencsak leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a panel nem gyúlékony, és segít a tűz terjedésének meggátolásában.

A Gór-Stal PIR szendvicspanel táblák a rendszeres ellenőrzések során számos tűzvédelmi teszten feleltek és felelnek meg sikeresen, eleget téve a hatályos tűzbiztonsági követelményeknek. A felhasználók megnyugodhatnak, és akár tölthetnek is maguknak egy jóféle Varsányi-fröccsöt, hiszen az úgynevezett végfelhasználási célra kiadott vizsgálati eredmények és tűzállósági besorolások helytállóan igazolják a PIR panelek gyúlékony hőszigetelő anyagként történő felhasználásának biztonságát.

A panel nem gyúlékony, és segít a tűz terjedésének meggátolásában!

MIT TUD MÉG A PIR PANEL?

A PIR panelek egyre népszerűbbek mind a lakossági, mind az ipari beruházások során, ami a tűzállósági tényező mellett a könnyű, gyors és hatékony kivitelezésnek is köszönhető. Kis önsúlyuknak, szépen illeszkedő csomóponti kialakításuknak, valamint, hogy alacsony tetőhajlásszög esetén is beépíthetők, a PIR szendvicspanel igencsak keresett hőszigetelő megoldássá vált az elmúlt évek alatt.

Mindezek mellett a szendvicspanel építése teljes mértékben tiszta folyamat, ugyanis nem fröcsög a vakolat, és az építési területet is csak annyira kell előkészíteni, hogy az épületet géppel körbe lehessen járni.

Prémium PIR panelek esetében a gyártók természetesen nemcsak a külcsínre, de a belbecsre is óriási hangsúlyt fektetnek, hiszen a lengyel Gór-Stal által gyártott PIR panelek például nemcsak tűzbiztonsági szempontból állnak helyt, de miután porosodásra egyáltalán nem hajlamos, így azok is használhatják házuk, épületük burkolóanyagaként, akik hétköznapjaik során allergiával küzdenek.

Ha felkeltettük érdeklődésed a PIR táblákat illetően, a Gór-Stal cég magyarországi forgalmazójaként várjuk megkeresésed!