Skip to main content

UGYAN A PIR MELLETT PAKTÁLUNK, DE SEGÍTÜNK NEKED ÖSSZEHASONLÍTANI A HŐSZIGETELÉS HÁROM DALIÁS MUSKÉTÁSÁT

Kész mázli, hogy az őskommunizmus „ez van, ezt kell szeretni” szellemiségét már jó ideje magunk mögött hagyhatjuk, és ahogy az élet egyéb területein is, úgy a technológia fejlődésének köszönhetően az építőipar, azon belül pedig az épületek hőszigetelését illetően sem kell gigászi kompromisszumokat kötni. A piacon már számos gyártó terméke közül választhatunk, és bár csapatunkkal a Gór-Stal prémium termékei mellett tettük le a voksunk, egy szusszanásnyi összehasonlítással segítünk a PIR panel, a kőzetgyapot, valamint a polisztirolhab legmarkánsabb tulajdonságai között eligazodni.

Hőszigetelés 

Hőszigetelés 

Hőszigetelés 

Hőszigetelés 

Hőszigetelés 

Hőszigetelés 

HÁRMAN PÁRBAN?

A HŐSZIGETELÉS az épületek korszerűsítésének egyik legfőbb központi tényezője, hiszen ezzel az egyszerű, akár néhány nap alatt kivitelezhető megoldással temérdek energia, így költség is megtakarítható. Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a hőszigetelő anyagok típusaival, hiszen azok mindegyike más-más tulajdonsággal bír, ami majd végül a felhasználói oldalon a hatékonyságot nagyban tükrözi. Az épületek szigetelésére leggyakrabban használt anyagok közül megkülönböztetünk ásványi kőzetgyapotot, PIR táblát, valamint a forró nyarak hűtött sörösdobozait idéző, vidám színekben elérhető polisztirolhabot.

NÉZD MEG TERMÉKEINKET ITT!

HOGYAN VÁLASSZ?

Ha eme három varázslatos terméket összehasonlítjuk, úgy a korszerűsítés során az alábbi tényezőket érdemes mindenképpen szem előtt tartanunk:

A fizikai tényezők mellett természetesen a beruházáshoz tervezett szigetelőanyagok beszerzésének végső költsége is számít, ami a fenti négy felsorolásból jellemzően az elsőhöz, vagyis a termikus hatásfokhoz párosul. A hőszigetelőanyagok ára ugyanis jellemzően a hőmegtartó hatástól függ, hiszen ez – vagyis az épület hűtésre és fűtésre fordított majdani költsége – garantálja hosszú távon a beruházás sikerességét. De nézzük, mi a különbség a piacon található hőszigetelő anyagok között!

Termikus hatásfok

Vízfelvétel mértéke

Tűzállóság

Külső tényezőkkel szembeni ellenállás

PIR TÁBLA … ÉS A TÖBBIEK

A magas minőségű, poliuretánból készült PIR táblák kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek – a kőzetgyapothoz és polisztirolhabhoz képest a PIR táblák rendelkeznek a legmagasabb hőmegtartó, de legalacsonyabb hővezetési tényezővel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az épületek hatékony szigeteléséhez kisebb vastagságú PIR táblák is elegendőek, ami lássuk be, nem utolsó, ha a szállítási, az anyagmozgatási, valamint a szerelés/kivitelezés idejét is szeretnénk optimalizálni.

Vízfelvétel szempontjából a PIR tábla valahol az XPS polisztirolhab és a kőzetgyapot között mozog. Előbbi ugyanis a legalacsonyabb vízfelvételű, utóbbi viszont erősen nedvszívó, ettől függetlenül azonban fontos figyelembe venni azt a nem elhanyagolható tényt, miszerint a PIR nem gyúlékony anyag.

Megfelelő kivitelezéssel a PIR táblákkal hőszigetelt válaszfalak tűzállóság tekintetében elérhetik a „B” osztályt, mely tulajdonságukkal megakadályozzák az esetleges tűz gyors terjedését. Mindezen túl az anyag összehasonlíthatatlanul jobban áll ellen a különféle vegyszereknek, valamint az akár kompresszió vagy deformáció okozta sérüléseknek.

PISZKOS ANYAGIAK

A beruházásra szentelt összeg sosem elhanyagolható, azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a hőmegtartással, könnyű szállítással és kivitelezéssel, egyszerű kezelhetőséggel hogyan tudunk hosszú távon megtérülő megoldást nyújtani. A PIR táblák ára a három titán közül vitathatatlanul a legmagasabb, de a minőségnek – ahogyan a hatékonyságnak is – ára van, a megrendelők pedig megérdemlik a törődést, és hogy a jövő megoldásaival készült épületeik értékálló beruházásként sokáig szolgálhassák tevékenységüket, vállalkozásukat.

A minőségnek ára van…

KÉRJ AJÁNLATOT PIR SZENDVICSPANEL TÁBLÁRA!

Ha felkeltettük érdeklődésed a PIR és PIR MAX táblákat illetően, a Gór-Stal cég magyarországi forgalmazójaként várjuk megkeresésed!